Fläskytterfilé med rostade rotfrukter och örtolja

Tid: 40 minPortioner: 4 portioner
Fläskytterfilé med rostade rotfrukter och örtolja

Ingredienser

4 PORTIONER
600 g fläskytterfilé
1 msk olivolja
0.5 tsk grovmald svartpeppar

ROSTADE ROTFRUKTER:
1 kg rotfrukter t ex potatis, palsternacka, morot, rotselleri
2 msk olivolja
2 msk honung
1 citron, saften
0.5 tsk salt

ÖRTOLJA:
1 dl finhackad färsk timjan
1 dl olivolja
1 citron, finrivet skal
1 riven vitlöksklyfta
salt
svartpeppar

Fläskytterfilé stekt i ugn med dina rotsaksfavoriter.

200º ugnstemperatur

Gör så här

  1. Gnid in fläskytterfilén med olja och peppar. Stick i en stektermometer och lägg köttet på en plåt. Skala och skär rotfrukterna i små bitar och sprid ut dem på plåten bredvid köttet. Blanda olja, honung, citronsaft och salt och ringla över rotfrukterna.
  2. Stek mitt i ugnen ca 25 min, köttet är klart vid en innertemperatur på 65°. Låt köttet vila en stund innan du skär upp det. Ge ev rotfrukterna lite mer färg med ugnens grillfunktion ca 5 min.

Örtolja

  1. Blanda timjan med olja, citronskal (endast det gula) och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Ringla oljan över köttet vid servering och servera med rotfrukterna.