Skogssvampsoppa toppad med rimmat sidfläsk

Tid: 30 minPortioner: 4 portioner
Skogssvampsoppa toppad med rimmat sidfläsk

Ingredienser

4 PORTIONER
500 g färska skogschampinjoner, eller annan skogssvamp
1 msk smör
4 finhackade schalottenlökar
6 dl vatten
2 dl torrt vitt vin
2.5 msk koncentrerad fond, gärna svampfond
3 dl grädde
salt och peppar

TILL SERVERING:
1 dl pumpakärnor
150 g tärnat rimmat sidfläsk
0.5 dl hackad gräslök

Gör så här

  1. Dela svampen och stek i en upphettad stekpanna med smör tills vätskan ångat bort. Tillsätt löken och stek under omrörning tills den mjuknat.
  2. Lägg över i en kastrull och tillsätt vatten, vin och fond. Låt sjuda 10 min. Häll i grädde och låt sjuda ytterligare 5 min.
  3. Mixa soppan slarvigt med en stavmixer så det fortfarande finns bitar av svamp kvar. Smaka av med salt och peppar. Rosta pumpakärnor i en torr, het stekpanna.
  4. Stek fläsket knaprigt i torr, het stekpanna. Servera soppan toppad med pumpakärnor, fläsk och gräslök.